loading

WAAROM ZOU JE GAAN VERBOUWEN?

Een huis moet niet alleen bewoonbaar zijn, maar moet er ook mooi ingericht uitzien. De basis hiervoor ligt natuurlijk bij de manier waarop de kamers zijn opgebouwd. Als je een kamer hebt waarvan de muren en de vloeren niet goed zijn afgewerkt, dan is de kans klein dat je er ook een echt bewoonbare kamer van kunt maken.

Daarom moet je altijd beginnen bij het bewoonbaar maken van de kamers. Daarnaast zorgen de gyprocplaten er ook voor dat de kamers beter geïsoleerd zijn. Dit bespaart natuurlijk weer energie en daarnaast zal ook dit weer een goede bijdrage leveren aan de verkoopwaarde van de woning.

Als de wanden, de vloeren en het plafond eenmaal is geplaatst, dan zijn de platen weer goed over te schilderen of aan te vullen op een manier zodat het overeenkomt met jouw gewenste stijl in de aankleding van de kamer.

GYPROC IN DE BADKAMER

badkamer gyproc

Een mooie badkamer is natuurlijk altijd een lust voor het oog. Het is de plek waar je je even lekker kan terugtrekken en waar je kan genieten van een welverdiend warm bad of een warme douche. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze kamer op de juiste manier afwerkt zodat de muren, het plafond en de vloer goed blijven in deze vochtige ruimte.

Daar kunnen de gyproc platen een goed alternatief in bieden. Deze platen zijn speciaal gemaakt voor verschillende ruimten, waaronder vochtige ruimtes. Het materiaal is waterafstotend en daarnaast is het makkelijk te bewerken waardoor je de kamer geheel naar eigen wens in kan richten.

Een ander voordeel van de platen is dat het makkelijk bewerkbaar is. Als je bijvoorbeeld een wand hebt geplaatst die vervolgens net niet zo staat als dat je dat graag had gewild, dan kun je deze altijd weer vervangen en op een andere manier neerzetten.

EEN VALS PLAFOND CREËREN

Een van de mooiste effecten die je in een kamer kan hebben, is een vals plafond. Bij dit verlaagde plafond wordt er ook gebruik gemaakt van gips platen waarmee de kamer een hele andere uitstraling krijgt. Door een speciale frame te monteren, ziet het plafond eruit als nooit tevoren.

De gyprocplaten zijn speciaal gemaakt van vochtwerend materiaal waardoor het goed te gebruiken is in vochtige ruimtes. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je niet alleen een mooie uitstraling geeft aan de kamer, maar dat de wanden en het plafond ook goed beschermd zullen zijn tegen de invloeden van schimmel.

GYPROC ZOLDER: WAT IS HET EN WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Met deze gipsplaten tover je een zolder om in een volwaardige ruimte. De platen zijn ervoor geschikt om de vloeren mee af te werken en om de wanden op een nette maner mee af te werken. Daarnaast zien de plafonds er zelfs helemaal netjes uit. Dit brengt natuurlijk vele voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen is dat een mooie afwerking van de kamers zorgt voor de stijging van de waarde van de woning waardoor je deze snel zult verkopen.

Als je besluit om de zoldering te verbouwing, is het een goede om te overwegen om deze platen daar te verwerken. Je zult dan kunnen profiteren van de verschillende voordelen. Denk er bijvoorbeeld aan dat deze platen veelzijdig zijn. Je kunt ze zowel op de vloer, als op de wanden gebruiken. En daarnaast is het zelfs mogelijk om het plafond ermee aan te kleden.

De platen zijn makkelijk en snel te plaatsen. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat de verbouwing niet al te lang hoeft te duren en dat je ook voldoende tijd overhoud om te besteden aan de aankleding van de zoldering. De gipsplaten zijn makkelijk te bewerken en daarnaast ook op een handige manier op het juiste formaat te zagen.

Vochtwerende gipsplaten zijn goed bestand tegen vocht en zijn daardoor ook goed te gebruiken op een zoldering waar een badkamer is geplaatst. Als je een woning hebt waarbij er sprake is van doorslaand vocht en schimmelproblemen dan kunnen deze platen daar ook een goede oplossing in bieden. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen de platen goed kan plaatsen.

Het is natuurlijk gewenst om een glad oppervlakte te creëren. Om dit goed voor elkaar te krijgen, is het altijd een goede oplossing om hiervoor een professional in te huren.

Zolders hebben vaak te maken met een schuine dakwand. De Gyproc gipsplaten zijn zo makkelijk en goed te bewerken dat dit ook geen enkel probleem is. Door dit soort platen te gebruiken op je zoldering zal je alleen maar profiteren van belangrijke voordelen en geef je de ruimte een geheel andere uitstraling.

EEN MOOIE AFWERKING EN PRAKTISCH

In een sanitaire ruimte is het natuurlijk van absolute noodzaak dat je niet alleen een mooie ruimte ervan maakt, maar ook dat het er hygiënisch is. Om dit effect te bereiken, moet er een goede keuze gemaakt worden tussen de materialen die je in de sanitaire ruimte wilt gebruiken.

Deze gipsplaten vormen de belangrijke basis. Je kunt ze precies op maat brengen door ze te zagen en vervolgens zijn ze ook makkelijk te plaatsen. Ben je niet helemaal tevreden met het resultaat? Dan kun je ze ook weer makkelijk demonteren zodat ze weer op een andere manier kunnen worden geplaatst.

De platen zijn ideaal voor het creëren van een verlaagd plafond, maar ook voor op de vloer en tegen de bestaande wanden. Ook als je een geheel nieuwe wand wilt maken, dan zijn deze platen daar geschikt voor. Heb je liever een andere kleur? Dan kunnen de platen worden geschilderd. Door hun vochtwerende laag, zijn ze niet alleen praktisch maar ook erg hygiënisch.

NIET DUUR, MAAR WEL DUURZAAM

Je wilt tijdens een verbouwing natuurlijk zo min mogelijk geld uitgeven. Daarom zijn deze platen ook geschikt als je afhankelijk bent van een budget en je net van plan bent om je badkamer te verbouwen.

De platen kosten zo rond de 30 euro per vierkante meter. Voor de plafondplaten betaal je net iets meer. Zodra de platen eenmaal geplaatst zijn, kun je erop rekenen dat het platen zijn waar je lang van kan genieten.