loading

Spotboringen

Spotboringen: wat zijn dit, voordelen en werkwijze

spotboring

Heb je plannen om in je woning, kantoor of bedrijfspand spotjes te gaan plaatsen als stijlvolle verlichting, dan moet er uiteraard geboord worden. In situaties waarin er sprake is van een houten plafond, zijn spotboringen doorgaans geen probleem en snel te realiseren. Bij betonnen plafonds en ruimtes zijn spotboringen echter en ander verhaal.

Een betonboring uitvoeren voor het plaatsen van inbouwspotjes is een specialistische klus, die je het beste kunt overlaten aan een vakman met ervaring. Welke voordelen heeft het laten uitvoeren van een betonboring door een specialist? En hoe gaat dit soort projecten in hun werk?

Beton boringen: wat kun je verwachten?

Als je in materialen als beton wilt boren om gaten te maken om spots in te kunnen plaatsen, is het inschakelen van een specialist verstandig. Met een sterke boormachine, vaak een diamantboor, wordt er dan een rond gat in de betonlaag geboord.

Dit soort klussen zijn geen standaard boorwerk, maar zijn echt een specialistische handeling. Het gat dat gemaakt wordt, wordt van onderaf naar boven geboord.

De reden hiervan is dat er zo rechter geboord kan worden, wat garantie biedt op een loodrecht gat waar de spotjes waterpas in geplaatst kunnen worden. Bij hard beton wordt er regelmatig geboord met waterkoeling.

Hierbij wordt er onder de boor een waterbak geplaatst, zodat er geen water op je vloer terecht kan komen.

Diverse diameters & boordieptes mogelijk

Qua breedte en diepte is er qua betonboringen veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor diameters die variëren van 30 mm tot 225 mm. Vooraf wordt er overlegd welk breedte wenselijk is. Een punt van aandacht voordat er daadwerkelijk geboord gaat worden, is ook de diepte van het boorgat. Er zijn bepaalde diepten mogelijk, afhankelijk van de grootte van de spotlichtjes die geplaatst worden.

Mocht het nodig of wenselijk zijn, dan kan er uiteraard ook volledig door het plafond heen geboord worden. Dit maakt het mogelijk om de spotjes van de andere kant te plaatsen of om grotere spots in het plafond aan te brengen.

Ten slotte kun je als opdrachtgever ook nog kiezen voor het boren in welfsels. Boren in welfsels is weer een ander specialisme, waar je echt een expert voor moet inschakelen om dit professioneel te laten uitvoeren. Je wilt namelijk niet dat je plafond door een betonboring verzakt of half instort.

Kies je voor een ervaren bouwvakker, dan heb je de garantie dat je betonvloer of het plafond ook na de boring nog sterk en stabiel is. En veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Een aantal voordelen van spotboringen laten uitvoeren

Kies je voor het laten boren in je plafond om daarna spots te kunnen plaatsen? Dan profiteer je van diverse voordelen bij het inschakelen van een betrouwbaar bouwbedrijf. Zo wordt er veilig gewerkt, waarbij de regels die in de branche zijn opgesteld nauwgezet nageleefd worden. Je loopt dus niet het risico op gevaarlijke situaties tijdens of na het boren. Prettig aan boringen in het plafond voor spotjesplekken is verder dat deze klussen snel uit te voeren zijn. Doorgaans wordt er binnen no time een gat geboord en kun je, nadat het stof opgeruimd is, direct aan de slag met het plaatsen van spotlampjes. Een ander voordeel is dat er op maat wordt gewerkt. Voor elk type spot is maatwerk een vereiste, om te voorkomen dat de spotlampjes uiteindelijk scheef komen te zitten of, erger nog, niet goed in het boorgat passen.

Tenslotte nog één interessant voordeel van een bouwexpert contacteren om gaten te laten boren: vandaag de dag is gaten boren in een plafond van beton voordelig dan ooit.

Vraag nu een offerte op bij een specialist, voor een mooie en scherpe prijs!